HírekMagazinTelevízióTrailer

Itt az Outlander 5. évadának első előzetese

A New York Comic Con panelbeszélgetésén mutatták be a helyi közönségnek és ezzel egy időben vált elérhetővé online is az egy perces összeállítás, valamint ezzel együtt fél tucat promóciós fotó is.

Az előzetes alapján az ötödik évad egyértelműen Bree (Sophie Skelton) és Roger (Richard Rankin) dilemmája köré épül majd: menni vagy maradni? A  jakobita felkelés idején, a cullodeni csata előtt  James Fraser (Sam Heughan) egyszer már visszaküldte a biztonságos 20. századba Claire-t (Caitriona Balfe) és az akkor még biztonságosan az anyaméhben utazó Bree-t. Negyed évszázaddal később újra háború közeleg, újra felmerül a kérdés, de most már kicsit más felállásban: a felnőtt Bree, a szintén időutazó férje, Roger (aki a trailer tanulsága szerint inkább vágyódik vissza abba az évszázadba, amelyben felnőtt) és a közös gyermekük  (esetleg gyermekeik?) mennének. (Vagy maradnának.)

Az előzetesben feltűnik Murtagh  (Duncan Lacroix), Lord John Grey (David Berry) és Jocasta (Maria Doyle Kennedy) figurája is, miközben nem látható benne (vagy nem jól kivehető) Tryon kormányzó (Tim Downie), Fergus (Cesar Domboy) és Marsali (Lauren Lyle) karaktere.

Az 5. szezon premierje 2020. február 16-án vasárnap lesz.