Egy olvasó naplója blogmellékletekMagazinPethő Anita blogok

Londonnak nagyobb térre van szüksége (Blogmelléklet bemutakozás)

A spanyol hercegnő  című sorozatról készült nézőnaplót dünnyögéseim (mert hát annyira kínosan félrement benne néhány dolog) közepette meg-megjegyeztem, hogy azért én nagyom szeretem ám London történelmét.

Nyilván ez szorosan összefügg az angol parlamentarizmus története iránti csodálatommal, valamint általános gazdaságtörténeti érdeklődésemmel is, mely kettő terület a fő oka annak, hogy rendszeresen olvasok a Rózsák Háborúit (igen, több okból is a többes szám tekinthető korrektnek) megelőző időket bemutató nemfikciós könyveket, bár kétségtelenül kevesebbet, mint a Tudor-korról és természetesen az isteni 18. szâzadról.

Azonban míg ezek a témák masszív törzsanyagai az Egy olvasó naplója tartalmának, különösen a 18. század, addig a koràbbi történelmi korokbeli London relatíve kisebb jelentőségű a Pethő Anita szöveguniverzumban, azonban mégiscsak van annyira fontos (és kedvelt! ez az ami igazán számít! hogy végeredményben én kötődjek hozzá érzelmileg) téma, hogy megéri egy mellékletet szánni neki. Megintcsak nem különösebben fantáziadús, inkább keresőoptimalizációs szempontból hasznos címe van az új blogmellékletnek;

A történelmi London 

Hát akkor elöljáróban egyszer ennyit erről. A többit szokás szerint odaát.